2012. október 7., vasárnap

Big Bang (빅뱅)

 BigBang


A Big Bag vagy BIGBANG (koreaiul: 빅뱅, Pikpeng) egy 2006-ban alakult népszerű,dél-koreai popegyüttes, tagjai G-Dragon, Taeyang, T.O.P., Daesung és Seungri. Az együttes kiadója, a YG Entertainment bevételeinek mintegy 30%-át adja.
Az együttes tagjait egy válogató során választották ki, amelyet az egyik koreai televízió is közvetített. Eleinte hiphoppal és R&B-vel foglalkoztak, később erőteljesen befolyásolni kezdte dalaikat az elektronikus zene. G-Dragon számos dicséretet kapott az együttesben folytatott dalszerzői tevékenysége miatt. Innovatívnak és a K-pop megújítóinak tartják őket, akik befolyással vannak a koreai divatra is. Az együttes a dél-koreai termékreklámok egyik legnépszerűbb szereplője. A Big Bang az első külföldi együttes, akik elnyerték a Japán Kábeltelevíziós díjat a legjobb új együttes kategóriában és az első dél-koreai együttes, akik a JapanRecords-elismerésben részesültek. 2011-ben az MTV Europe Music Awardson elnyerték a legjobb nemzetközi előadó címet, a nyertesek közül a Queent leszámítva a Big Bang volt az egyedüli nem észak-amerikai előadó. Ugyanebben az évben Tonight című albumuk az amerikai Billboard világzenei toplistájának harmadik helyén szerepelt, az amerikai iTunes popzenei toplistájának 9. helyén debütált, megelőzve Lady Gagát, az albumok toplistáján pedig a 18. helyen szerepelt.
 ☺~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

G-Dragon 

 
 Név:Kwon Ji Yong
Született:1988. augusztus 18.
Születési hely:Szöul,Dél-Korea
Foglalkozás:énekes,rapper
Magasság:170 cm
Csillagjegy:Oroszlán

Érdekességek: 
 -énekes,dalszerző,producer és modell
-Becenév:G-D,G-드래곤

 G-Dragon ahogy legtöbben ismerik 2006-ban lett felfedezve a BigBang dél-koreai fiúcsapat főénekeseként és rappereként a YG Entertainment által.Ezen kívül számos szóló daljai is megjelentek és barátjával T.O.P-vel több dalt és albumot is már kiadtak.De G-Dragon a divatban is jártas személyiség kiváló stílusa és öltözködése miatt.

        T.O.P.        

 
 Név:Choi Seung Hyun
Született:1987. november 04.
Születési hely:Szöul, Dél-Korea
Foglalkozás:Rapper, Énekes, Színész, Dalszövegíró
Magasság:181 cm
Csillagjegy:Skorppió

Érdekességek: 
 -Becenevek:T.O.P, Tabi, Tempo, Bingu
- középiskola óta szájdobol (beat box)
- a YG elutasította, mert alkata nem volt megfelelő (túlsúlyos volt). T.O.P mindenáron rapper akart lenni, ezért fél éven keresztül járta az edzőtermeket, és végül leadott annyit amennyit kellett
-szerepelt a nagy sikerű Iris első évadában, melyben ő alakította Vick-et, a bérgyilkost. Ezt a sorozatot többek között Magyarországon (Budapest, Keszthely) is forgatták(.wwwww.)

 Choi Seung Hyun-t legtöbben T.O.P-ként ismerhetik, aki a Big Bang nevű dél-koreai fiúbandával vált híressé 2006-ban. T.O.P-nak szóló számai is vannak, de a legismertebb talán a Turn It Up amelyhez klip is készült. 2010-ben csapattársával és legjobb barátjával G-Dragon-nal kiadtak egy külön lemezt és erről singlek is megjelentek klippel együtt, mint a High High, Knock Out stb.. T.O.P az éneklés és rappelés mellett színészként is jeleskedik, amivel már számos díjat begyűjtött.


 TaeYang

    
 Név:Dong Young Bae
Született:1988. május 18.
Születési hely:Pocheon, Gyeonggi, Dél-Korea
Foglalkozás:Énekes, Táncos, Modell, Dalszerző
Magasság:174 cm
Csillagjegy:Bika

Érdekességek: 
 -Becenév:TaeYang (태양), SOL, YB TaeKwon, YB, Tae, Bebe
-tehetséges a rappelésben, az éneklésben, a táncolásban és a zongorázásban is
-tud japánul, angolul és kínaiul is
 -személyiségébe tartozik az, hogy sikerorientált, és harc helyett az ellenfél hibáiról beszél, de ugyanakkor szerény, és meghallgat másokat
 TaeYang-ot ma már rengetegen ismerik és szeretik világszerte, hiszen az egyik leghíresebb dél-koreai fiúcsapatnak, a Big Bang-nek oszlopos tagja, valamint rengeteg szóló produkciója is megjelent már. 2006 óta van a köztudatban, amikor is a YG Family-nél elindult a csapattal való karrierje, de már 2002-től munkálkodik a zeneiparban. A Big Bang sikerei a mai napig töretlenül ívelnek felfelé.




DaeSung

 Név:Kang Dae Sung
Született:1989. április 26.
Születési hely:Incheon, Dél-Korea
Foglalkozás:Énekes, Színész
Magasság:178 cm
Csillagjegy:Bika

Érdekességek: 
-Becenév: DaeSung, D-Lite
-DaeSung a csapat "Mosolygó Angyala" (Smiling Angel), hisz mindig mosolyog, ezért ő az a személy a csapatban, aki jókedvre deríti az embereket, mellesleg nagyon jó a humora
-tud szájdobolni (beat box), és dobolni is
- remek színész, aki több musicalben és sorozatban bizonyított
- musicalek közül a koreai Macskák (Cats), és a Shouting (SeungRi-val közösen, de autobalesete miatt nem tudott rajta részt venni) amelyben a legfőbb szerepeket játszotta
- kedvenc időtöltés: zenehallgatás, kertészkedés, TV nézés -zenészek, akiket tisztel: Usher, Omarion, Ne-Yo és WheeSung

DaeSung legtöbbeknek a Big Bang-ből lehet ismert, ami az egyik leghíresebb dél-koreai fiúbanda a YG Entertainment-nél. Debütálásuk óta már számos díjat nyertek. DaeSung-nak is jelentek meg szóló számai, főként a trot zene műfaján belül. 2011-ben azonban komolyabb stílusra váltott a Lunatic-al, ami érthető a sok balszerencsés eseménynek köszönhetően amilyen az autóbalesete is. DaeSung színészként is megállja a helyét, legismertebb a What’s Up című dráma amiben feltűnt.

Seung Ri

 Név:Lee Seung Hyun
Született:1990. december 12.
Születési hely:Gwangju,Dél-Korea
Foglalkozás:énekes,színész,táncos,zenész
Magasság:174 cm
Csillagjegy:Nyilas

 Érdekességek:
-Becenév: V.I(Victory)
-2010 tavaszán elfogadták a Chung-Ang Egyetemen ahova az SNSD -s Yurival és Sooyoung-al együtt jár
 Seung Ri 2006-ban vált híressé a BigBang dél-koreai fiúcsapat által akiket a YG Entertainment fedezett fel.A csapat nagy sikernek örvendezik Dél-koreában de nem csak ott. 2011-ben pedig elnyerték a Mtv Europe Music Awards díját.Seung Ri pedig már több dalt és egy albumot is kiadott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése